Ingredience
- 350 g čistých plodnic hlíva ústřičná
- 1,2 l teplá voda
- 2 lžíce Hraška na zahušťovánípříp. hladká mouka
- 2 stroužky česnek
- 2 kostky zeleninový bio bujón
- 1 ks cibule
- 1 lžíce majoránka
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžička uzená paprika
- 1/2 lžičky drcený kmín
- chilli koření
- libeček
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji orestujeme posekanou cibuli a přidáme koření kromě majoránky. Trošičku opražíme, zalijeme vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Hlívu nakrájíme na proužky a přidáme do hrnce, stejně jako bujónové kostky. Hrašku rozmícháme s trochou vody a přilijeme do polévky. Povaříme asi 10 minut, ochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem a vaříme ještě minutku. Nakonec přidáme do polévky posekaný libeček. |