Ingredience
- cca 80 listů medvědí česnek
- 5 stroužků česnek
- 3 ks brambory
- 2 ks zeleninový bio bujónnebo zeleninový vývar
- 1 ks cibule
- čerstvě mletý pepř
- olej
- 4 ks vejce
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a také pokrájíme na kousky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme, dokud nezačne chytat lehce zlatavou barvu. Pak přihodíme brambory a zalijeme asi litrem a čtvrt vroucí vody. Přihodíme bujóny, opepříme a povaříme přibližně 15 minut, dokud nezměknou brambory. |
2 Hotovo | Polévku stáhneme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem. Přihodíme medvědí česnek a ještě chvíli mixujeme. Dále už nevaříme. |
3 Hotovo | V mezičase si nachystáme ztracená vejce. V kastrolu přivedem k mírnému varu osolenou vodu. Vejce rozklepneme postupně po jednom do mističky. Lžící uděláme uprostřed kastrolu vír a do jeho středu opatrně zvrhneme vajíčko a 3 minuty povaříme. Tento postup opakujeme s každým vejcem. Práci si můžeme urychlit tím, že budeme pracovat najednou ve dvou kastrůlcích. |
4 Hotovo | Tento recept byl připraven exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |