Ingredience
- 1 l zeleninový vývarnebo zeleninový bio bujón 2 ks
- 100 g mungo fazole
- 100 g mražený hrášek
- 2 stroužky česnek
- 1 balení tofu natural
- kus pórek zelená část
- pepř
- olej
- na ozdobení čerstvý kopr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Fazole mungo namočíme aspoň na 2 hodiny do chladné vody, nebo ještě lépe, přes noc. Potom vodu vyměníme za čistou a uvaříme doměkka, cca půl hodiny. |
2 Hotovo | Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme hrášek a uvařené mungo a doplníme vývarem ze zeleniny (nebo bio bujónu) na cca 1,2 litru polévky. Tofu nakrájíme na malé kostičky, pórek na nudličky a přidáme do polévky. Povaříme ještě asi 2 minuty. Opepříme, případně osolíme. Na talíři ozdobíme větvičkou kopru. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |