0 0
Polévka z pečené dýně

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 malá dýně Hokaidó
1000 ml zeleninový vývar
100 ml šlehačka
2 velké stroužky česnek
1 cibule
papričky Habanero
olivový olej
sůl

Polévka z pečené dýně

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Dýně Hokaidó se neloupe, slupka tepelnou úpravou změkne.

  • 55 min
  • Porcí: 5
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme, osušíme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Zbytek pak rozkrájíme na kostky. Pečící plech vyložíme pečícím papírem a dýni na něj přendáme. Přidáme oloupaný česnek a cibuli nakrájenou na širší plátky. Pokapeme olejem, osolíme a posypeme chilli vločkami (dle chuti). Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a pečeme cca 45 minut - dokud nezačne zelenina zlátnout.

2
Hotovo

Hotovou zeleninu přemístíme do kastrolu a spolu se šlehačkou a horkým vývarem (přiléváme postupně do množství, aby polévka nebyla moc hustá ani moc řídká) rozmixujeme na hladký krém. Dle chuti dosolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jablečný dort bez pečení
další
Roláda z vepřové panenky s americkými bramborami
předchozí
Jablečný dort bez pečení
další
Roláda z vepřové panenky s americkými bramborami

Přidejte svůj komentář