Ingredience
- 1 malá dýně Hokaidó
- 1000 ml zeleninový vývar
- 100 ml šlehačka
- 2 velké stroužky česnek
- 1 cibule
- papričky Habanero
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Dýni omyjeme, osušíme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Zbytek pak rozkrájíme na kostky. Pečící plech vyložíme pečícím papírem a dýni na něj přendáme. Přidáme oloupaný česnek a cibuli nakrájenou na širší plátky. Pokapeme olejem, osolíme a posypeme chilli vločkami (dle chuti). Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a pečeme cca 45 minut - dokud nezačne zelenina zlátnout. |
2 Hotovo | Hotovou zeleninu přemístíme do kastrolu a spolu se šlehačkou a horkým vývarem (přiléváme postupně do množství, aby polévka nebyla moc hustá ani moc řídká) rozmixujeme na hladký krém. Dle chuti dosolíme. |