Ingredience
Polévka
- 1 ks - cca 500 g řapíkatý celer
- kousek celer
- 60 ml šlehačka
- 2 stroužky česnek
- 2 kostky zeleninový bio bujón
- 1 ks cibule
- 1 lžíce máslo
- na zdobení kvalitní olej
Krutony
- 3 krajíce chlébstarší
- olivový olej
- sojová omáčka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájený bulvový celer, chvilku osmažíme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujóny, nakrájený řapíkatý celer a vaříme přibližně 15 minut. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme šlehačkou. |
2 Hotovo | Chleba nakrájíme na kostky a nasypeme je na plech na pečení pokapaný olejem. Opečeme v troubě rozpálené na 180 st. C dorůžova. Po opečení pokapeme sójovou omáčkou a promícháme. Případně krutony opečeme na sporáku na pánvi. |
3 Hotovo |