0 0
Polévka z růžičkové kapusty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1200 ml zeleninový vývar nebo 2 bio zeleninové bujóny
400 g růžičková kapusta
4 brambory střední
3 stroužky česnek
1 mrkev
1 cibule
1 lžička sladká paprika
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
dle chuti chilli koření
olej

Polévka z růžičkové kapusty

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Růžičková kapusta vydrží teplotu do -15 st. C.

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kapustičky očistíme a opláchneme. Pokud by byly větší, rozpůlíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, mrkev nahrubo nastrouháme.

2
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm posekanou cibuli a česnek dosklovata. Přihodíme brambory a mrkev, zasypeme paprikou, chilli kořením, kmínem a pepřem a chvilku opečeme. Zalijeme horkým osoleným vývarem anebo vodou a přihodíme bujónové kostky. Povaříme cca 15 minut a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.

3
Hotovo

Přisypeme kapustičky a povaříme 5 minut. Pak přidáme majóránku, kterou rozemneme mezi prsty. Dle chuti dosolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jablečný koláč ze šlehačky
další
Red Velvet – červený dort s malinami
předchozí
Jablečný koláč ze šlehačky
další
Red Velvet – červený dort s malinami

Přidejte svůj komentář