Ingredience
- 1200 ml zeleninový vývarnebo 2 bio zeleninové bujóny
- 400 g růžičková kapusta
- 4 bramborystřední
- 3 stroužky česnek
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 lžička sladká paprika
- drcený kmín
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- dle chuti chilli koření
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kapustičky očistíme a opláchneme. Pokud by byly větší, rozpůlíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, mrkev nahrubo nastrouháme. |
2 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm posekanou cibuli a česnek dosklovata. Přihodíme brambory a mrkev, zasypeme paprikou, chilli kořením, kmínem a pepřem a chvilku opečeme. Zalijeme horkým osoleným vývarem anebo vodou a přihodíme bujónové kostky. Povaříme cca 15 minut a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. |
3 Hotovo | Přisypeme kapustičky a povaříme 5 minut. Pak přidáme majóránku, kterou rozemneme mezi prsty. Dle chuti dosolíme. |