Ingredience
- 250 g brambory
- 250 g zelené fazolky
- 100 ml šlehačka
- 2 zeleninový bio bujón
- 2 lžíce umeocetpříp. jablečný ocet nebo citrónová šťáva
- 1 cibule
- 1 lžíce máslo
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 lžička cukr
- kmín
- hrst kopr
A navíc
- 3 vejce
- zakysaná smetanapokud máte rádk
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Zalijeme vroucí vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Na másle zesklovatíme pokrájenou cibulku. Přidáme cukr a ještě chvilku restujeme, přidáme mouku a promícháme. Asi po minutě zalijeme litrem vroucí vody. Přihodíme bujóny a pět minut povaříme. Přidáme pokrájené fazolky a vaříme asi 8 minut. Okyselíme, minutu povaříme, zjemníme smetanou, přisypeme slité brambory a dle chuti doladíme solí, cukrem a citrónem. |
2 Hotovo | Na talíři ozdobíme zakysanou smetanou, případně ztraceným vejcem. |
3 Hotovo | Tip: |