Ingredience
Maso
- 800 g libový vepřový bůčeks kostí nebo bez
- 3 stroužek česneku
- 1 cibule
- kmín
- pepř
- sůl
Zelí
- 1 sklenice sterilizované bílé zelí
- 1 malá cibule
- olej
- cukr
- sůl
- kmín
Bramborové knedlíky
- 500 g vařené brambory
- 100 g hrubá krupice
- 150 g hrubá mouka
- 1 vejce
- 1 lžíce olej
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Bůček omyjeme a osušíme. Kůži nakrájíme ostrým nožem na kostičky, osolíme, okmínujeme, opepříme a do vytvořených zářezů zasadíme na plátky nakrájený česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky a obsypeme jí maso v zapékací misce. Podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby vyhřáté na 150 st. C. Pečeme takto dvě hodiny, potom pokličku sundáme a dopečeme zbývající dvě hodiny. Během pečení obrátíme, aby bylo maso rovnoměrně opečené. Průběžně poléváme vypečenou šťávou. Dle potřeby případně přilijeme trošku vody. |
2 Hotovo | Ze zelí slijeme vodu do skleničky. V kastrolu zpěníme na troše oleje cibuli a zelí k ní přidáme. Okmínujeme. Podlijeme trošičkou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme. Po chvilce ochutnáme. Dle chuti přidáme sůl, cukr nebo vodu ze zelí. |
3 Hotovo | Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zasypeme krupicí, moukou a solí, přidáme vejce a olej a zpracujeme těsto. Z těsta vyválíme 3 knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě cca 18 minut. |
2 komentářů Schovat komentáře
Už se peče, nejsem kuchař, ale zámečník já bych tam osobně přidal třeba mletou papriku, ale pojedu přesně podle receptu
Dobrý den, Tomáši, to mě těší, že Vás zaujal můj recept. Klidně experimentujte a přidejte papriku 🙂 Dejte vědět jak se povedlo a jak chutnalo 🙂 Hezký den si užijte. Miriam