Ingredience
- 300 g čerstvý sýr typu žervé
- 2 červená řepastřední
- 2 stroužky česnekvelké
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžička tymián
- čerstvě mletý pepř
- sůl
A ještě
- chléb
- dýňová semínka
- slunečnicová semínka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Červenou řepu (1 velkou nebo 2 střední) omyjeme, očistíme a zabalíme do alobalu. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a pečeme cca 50 minut. Po této době zkusíme zapíchnutím špejle doprostřed řepy, je-li dostatečně upečená. Po dostatečném upečení jí necháme vystydnout a oloupeme. |
2 Hotovo | Následně nastrouháme na jemném struhadle. Bude-li hodně šťavnatá (ta naše domácí byla dost), přendáme jí na cedník a vyždímáme. Vyklopíme do mísy, přidáme sýr a 1 prolisovaný česnek. Do kastrůlku kápneme olej, zahřejeme, přisypeme tymián a přidáme zbylý prolisovaný česnek. Necháme maličko zrůžovět a přendáme k řepě. Osolíme a opepříme dle chuti a doladíme citrónovou šťávou. |
3 Hotovo | Na suché pánvi opražíme dýňová a slunečnicová semínka. Trocha soli jim dodá skvělou chuť. |