Ingredience
- 1 větší červená řepa
- 200 g čerstvý sýr typu Lučina
- 60 g majonéza
- 1 šalotka
- 1 stroužek česnek
- větší špetka tymián
- dle chuti citrónová šťáva
- dle chuti sůl
- dle chuti čerstvě mletý pepř
A ještě
- pečivo
- na ozdobení čerstvý kozí sýr
- černý sezam
- máta
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Řepu omyjeme, osušíme, zabalíme do alobalu a na hodinu šoupneme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pak jí necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přemístíme do cedníku a vymačkáme šťávu, abychom pomazánku neměli moc řídkou. |
2 Hotovo | K řepě přidáme posekanou šalotku, prolisovaný česnek, tymián rozemnutý mezi prsty a i ostatní ingredience. Doladíme dle chuti. |
3 Hotovo | Mažeme na čerstvé pečivo, ozdobíme kouskem kozího nebo jiného čerstvého sýra a lístečkem máty. Posypeme černým sezamem. |