0 0
Pomazánka z červené řepy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 větší červená řepa
200 g čerstvý sýr typu Lučina
60 g majonéza
1 šalotka
1 stroužek česnek
větší špetka tymián
dle chuti citrónová šťáva
dle chuti sůl
dle chuti čerstvě mletý pepř
A ještě
pečivo
na ozdobení čerstvý kozí sýr
černý sezam
máta

Pomazánka z červené řepy

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Červená řepa je velmi zdravá zelenina. Takže není od věci rčení "Je zdravý jako řípa"

  • 70 min
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řepu omyjeme, osušíme, zabalíme do alobalu a na hodinu šoupneme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pak jí necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přemístíme do cedníku a vymačkáme šťávu, abychom pomazánku neměli moc řídkou.

2
Hotovo

K řepě přidáme posekanou šalotku, prolisovaný česnek, tymián rozemnutý mezi prsty a i ostatní ingredience. Doladíme dle chuti.

3
Hotovo

Mažeme na čerstvé pečivo, ozdobíme kouskem kozího nebo jiného čerstvého sýra a lístečkem máty. Posypeme černým sezamem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Baba ganoush z lilku
další
Rostbíf/roastbeef
předchozí
Baba ganoush z lilku
další
Rostbíf/roastbeef

Přidejte svůj komentář