Ingredience
- 2 střední červená řepa
- 80 g čerstvý sýr typu žervé
- 70 g nakládaný smetanový křens obsahem 70% křenu
- 1 lžička fenykl
- citrónová šťáva
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Na ozdobení
- slunečnicová semínka
- lahůdková cibulka
Postup přípravy
Receptem na tuto pomazánku jsem přispěla do on-line vydání Bylinkového magazínu.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Červenou řepu omyjeme, osušíme, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě při 180 st. C 50 minut. Necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Fenykl nasucho opražíme a rozdrtíme. Přisypeme jej k řepě. Přidáme křen a čerstvý sýr. Osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. |