Ingredience
- 100 g balkánský sýr
- 100 g čerstvý sýr typu žervé
- 5 červená paprika
- 4 stroužky česnek
- čerstvě mletý pepř
- není nutná sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Papriky omyjeme, rozpůlíme, ostraníme semínka a půlky ještě rozčtvrtíme. Vyskládáme na pečící plech řeznou plochou dolů. Česnek oloupeme a vcelku hodíme mezi papriky. Plech vložíme do trouby pod rozpálený gril a ogrilujeme, až se na paprikách začnou dělat černé puchýře. Občas zkontrolujeme, aby nám nezčernal česnek. Pokud začne lehce růžovět, můžeme jej vyndat a rozmáčknout nožem. Opečené papriky zabalíme na pár minut do alobalu, aby se zapařily a pak jim stáhneme slupku. |
2 Hotovo | Ostrým nožem posekáme papriky a rozmáčknutý česnek a vložíme do misky. Přidáme žervé a promícháme. Přisypeme balkánský sýr nakrájený na malé kostičky nebo nahrubo nastrouhaný, opepříme a dle chuti případně dosolíme. Pokud chceme dietní nebo bezlepkovou verzi, mažeme na plátky salátové okurky. |