Ingredience
- 300 g rybí filé
- 30 g máslo
- cca 8 lžic majolkapříp. část nahradit zakysanou smetanou
- 5 ks nové koření
- 3 lžíce kvalitní ocetnapř. jablečný
- 3 ks bobkový list
- 1 ks šalotka
- 1 malá mrkev
- kousek celer
- citrónová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Pokud máme mražené filé, vyndáme jej z mrazáku a necháme povolit při pokojové teplotě. Potom jej vložíme do trochy vody, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, ocet a uvaříme cca 12 minut. Slijeme a necháme okapat a zchladnout. |
2 Hotovo | Mrkev a celer nastrouháme najemno a orestujeme na másle. Osolíme, opepříme a přendáme do misky. Přidáme drobně pokrájenou šalotku, jemně nastrouhané filé a majolku. Vidličkou spojíme. |
3 Hotovo | Dle chuti okyselíme, případně ještě dosolíme a mažeme na čerstvé pečivo. |