Ingredience
- 110 g tuňák v olejicelé kousky
- 100 g černé olivybez pecky
- 2 lahůdková cibulka
- 2 lžíce majolkanebo Veganská majolka, Tofunéza ...
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžička dijonská hořčicenecelá
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Krekry
- 250 g špaldový kvásek
- 220 g špaldová moukacelozrnná
- 80 g hladká mouka
- 250 g máslo
- 1 ks vejce
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že si připravíme krekry. Změklé máslo nakrájíme na kousky, přendáme do kuchyňského robota, přidáme kvásek, přisypeme mouku, sůl, přidáme vejce a pomocí metly zaděláme vláčné těsto. Zabalíme do mikroténového sáčku a necháme odpočinout v lednici aspoň hodinku. Pokud robot nevládne ve vaší kuchyni, zadělejte těsto ručně. |
2 Hotovo | Odleželé těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na cca 3 mm tlustý plát. Při rozvalování podsypáváme sezamovými semínky. Rádýlkem rozkrájíme na kousky, propícháme vidličkou a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 150 st. C cca 20 minut. |
3 Hotovo | Když dáme krekry do trouby, nachystáme pomazánku. Do misky pokrájíme lahůdkovou cibulku. Olivy rozsekáme v sekáčku, v mixéru nebo nasekáme na maličké kousky nožem a přidáme k cibulce. Do misky vyklopíme i tuňáka, ze kterého jsme vylili přebytečný olej (trochu oleje v něm ale necháme). Osolíme, opepříme, dochutíme hořčicí, citrónovou šťávou a zjemníme majonézou. |