Ingredience
- 2 vařené krůtí křídloobrané čisté maso
- 200 g čerstvý sýr typu žervé
- 3 stroužky česnek
- cca 3 sterilovaná okurkadle velikosti
- 1 velká cibule
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- chilli koření
- pažitka
- zelená část jarní cibulka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Když kupuji drůbeží maso na vývar, často volím takové, které má hodně masa na následující využití. Třeba krůtí křídla jsou úplně skvělá. Uvařím vývar, který si zcedím, zeleninu vyhodím a čisté maso oberu. Část ponechám do polévky a část využiju na další jídlo. Zeleninu do polévky dávám vždy novou, orestovanou a nadbytek vývaru zamrazím k příštímu použití.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z uvařených křídel obereme čisté maso a pokrájíme na kousky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Do pánve nalijeme trochu oleje a cibuli s česnekem orestujeme do lehounce zlatavé barvy. Přihodíme maso, okořeníme chilli, pepřem a solí a chvíli opékáme. |
2 Hotovo | Opečené a trochu zchladlé maso přendáme do sekáčku s čerstvým sýrem a hořčicí rozmixujeme. Nakonec přidáme pokrájené okurky, jarní cibulku a pažitku. |