Ingredience
- 200 g čerstvý sýr typu žervé
- 2 ks Romadúr
- 1 ks pivní sýr
- 1 balení olomoucké tvarůžky
- 1 dl šlehačka
- 1 ks vejce
- 1 ks větší kyselá okurka
- 1 ks lahůdková cibulka
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- 1 lžička sladká paprika
- mletý pepř
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vejce uvaříme natvrdo, od doby varu 10 minut. Pak zchladíme, oloupeme a nastrouháme najemno do větší mísy. Přistrouháme okurku a přidáme i pokrájenou cibulku. Sýry buď postupně rozmixujeme nebo nastrouháme na hrubším struhadle anebo jemně nakrájíme. Přendáme do mísy k připraveným ingrediencím a promícháme s čerstvým sýrem. Ochutíme kořením a hořčicí, zasypeme pokrájenou petrželkou a zjemníme šlehačkou. Důkladně promísíme, přendáme do uzavíratelné dózy a necháme aspoň jeden den proležet. |