Ingredience
Bylinková pomazánka
- 200 g Lučina
- 1 ks vejce
- velká hrst pažitka
- velká hrst petrželka
- mungo klíčky
- sůl
- pepř
Ančovičková pomazánka
- 200 g Lučina
- 27 g ančovičkyslané sardelky
- 1 ks lahůdková cibulka
- dle chuti červená chilli paprička
- dle chuti citrónová šťáva
- na ozdobu petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vejce uvaříme natvrdo, od doby varu 10 minut. Pak zchladíme studenou vodou a oloupeme. Rozstrouháme do misky, přidáme Lučinu, sůl, pepř, nadrobno posekané bylinky a promícháme. Nakonec vmícháme hrst munga. Mažeme na celozrnné rohlíky a mungem jestě ozdobíme. |
2 Hotovo | Z ančoviček slijeme olej a nakrájíme je nadrobno. Na kousky také nakrájíme cibulku i se zelenou částí. Chilli papričku nakrájíme na co nejmenší kousíčky a vše smícháme s Lučinou. Dochutíme pár kapkami citrónové šťávy. Mažeme na celozrnné rohlíky a ozdobíme chilli papričkou a petrželkou. |