0 0
Pórková krémová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pórková krémová polévka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty

Pórek znali již naši prapra předci a velmi si ho cenili jako zeleniny, ale i jako koření. Římané zakládali dokonce porrinae, což byly zahrádky na pěstování pórku.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Na zdobení

Postup přípravy

Sdílet

 

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme pokrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a pokrájený pórek. Přidáme kmín, rozdrobené bujóny, pepř a promícháme. Zalijeme 1,3 l horké vody, a povaříme 15-20 minut. Poté polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou, ochutíme lahůdkovým droždím a případně dosolíme. Ještě minutu povaříme. Na talířích pokapeme olejem. posypeme sušeným lahůdkovým droždím.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Trhané hovězí maso
další
Banánky v čokoládě
předchozí
Trhané hovězí maso
další
Banánky v čokoládě

Přidejte svůj komentář