Ingredience
- 8 plátků toustový chléb
- 3 ks vejce
- 3 lžíce med
- 1 kelímek smetana na vaření
- 1 lžíce máslo
- špetka sůl
Na ozdobení
- drobné ovoce
- zakysaná smetana
- šlehačka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V míse, kde budeme moci později namáčet chleby, promícháme smetanu, vajíčka, rozehřátý med a sůl. Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Chleby postupně namočíme ve směsi, z každé strany po dobu 30 sekund. Takto namočený toast přesuneme, nejlépe, na mřížku, aby pěkně okapal. Stačí na pár minutek. |
2 Hotovo | Pak si na středním plameni rozpálíme pánev a rozehřejeme na ní lžíci másla. Chleby přendaváme z mřížky na pánev a z obou stran osmažíme dozlatova, cca 2-3 minuty. Pokud se nám vejde na pánev víc chlebů najednou, je to výhoda. Ideální je hranatá grilovací pánev. Hotové chleby přesuneme na mřížku, v již rozehřáté troubě, a dopečeme dokřupava. Zabere to cca 5 minut. |
3 Hotovo | Tousty podáváme ještě teplé, studené už nemají tak typickou chuť. Pokapeme medem, ozdobíme šlehačkou nebo klidně zakysankou a hlavně ovocem. |