0 0
Pravý francouzský toast

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
8 plátků toustový chléb
3 ks vejce
3 lžíce med
1 kelímek smetana na vaření
1 lžíce máslo
špetka sůl
Na ozdobení
drobné ovoce
zakysaná smetana
šlehačka

Pravý francouzský toast

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Kdysi dávno se tento recept objevil k zužitkování starého chleba. Teď je to bezvadná lahůdka třeba k nedělní snídani.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V míse, kde budeme moci později namáčet chleby, promícháme smetanu, vajíčka, rozehřátý med a sůl. Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Chleby postupně namočíme ve směsi, z každé strany po dobu 30 sekund. Takto namočený toast přesuneme, nejlépe, na mřížku, aby pěkně okapal. Stačí na pár minutek.

2
Hotovo

Pak si na středním plameni rozpálíme pánev a rozehřejeme na ní lžíci másla. Chleby přendaváme z mřížky na pánev a z obou stran osmažíme dozlatova, cca 2-3 minuty. Pokud se nám vejde na pánev víc chlebů najednou, je to výhoda. Ideální je hranatá grilovací pánev. Hotové chleby přesuneme na mřížku, v již rozehřáté troubě, a dopečeme dokřupava. Zabere to cca 5 minut.

3
Hotovo

Tousty podáváme ještě teplé, studené už nemají tak typickou chuť. Pokapeme medem, ozdobíme šlehačkou nebo klidně zakysankou a hlavně ovocem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Limetové dortíčky s matcha čajem
další
Vepřové nudličky s jasmínovou rýží
předchozí
Limetové dortíčky s matcha čajem
další
Vepřové nudličky s jasmínovou rýží

Přidejte svůj komentář