Ingredience
- 3 filety pražma královská
- 3 stroužky česnek
- 30 g máslo
- z 1 ks citrónová šťáva
- 1 lžička cukr krupice
- 1 větvička rozmarýna
- 1/2 lžičky matcha čaj
- olivový olej
- sůl
- 2 plátky celozrnný toustový chléb
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do malého kastrůlku nalijeme asi deci a půl vody, přidáme cukr, špetku soli a vaříme mírným ohněm, až začne tekutina houstnout. Pak přidáme šťávu z citrónu a ještě vaříme, až zase zahoustne. Matcha rozředíme ve lžíci horké vody a úplně nakonec, až omáčku stáhneme z plotny, přidáme do kastrolku a intenzivně promícháme. |
2 Hotovo | Mezitím, co se nám připravuje omáčka, oloupeme česnek a nakrájíme na silnější plátky. V pánvi rozpálíme olivový olej a položíme do něj pražmu kůží dolů, do oleje přisypeme česnek a vložíme větvičku rozmarýny. Maso osolíme, přihodíme máslo a smažíme asi 3 minuty. Opatrně otočíme a smažíme ještě asi 2 minuty z druhé strany. |
3 Hotovo | Toustový chléb rozkrojíme do kříže na čtyři dílky a opečeme na grilovací pánvi na troše oleje. |
4 Hotovo | Na talíř lžící nalijeme trošku omáčky, nakloníme talíř, aby stekla napříč a na ní položíme pražmu s opečeným česnekem. Ozdobíme toustovým chlebíkem. |