Ingredience
Maso
- 2 vepřové kotlety bez kosti
- 400 ml hovězí vývar
- 40 g máslo
- 2 lžíce sádlo
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 cibule
- 1 lžíce olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Brambory
- 5 brambory
- 25 g máslo
- hrst petrželka
- hrst pažitka
- drcený kmín
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kotlety naklepeme paličkou, lehce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozpálíme sádlo a kotlety z obou stran osmažíme dozlatova. Mezitím si vložíme talíř do trouby vyhřáté na 100 st. C a kotlety na ten talíř do trouby na chvilku odložíme. Do kastrolu kápneme trošku oleje a nasypeme do ní drobně pokrájenou cibuli. Zvolna restujeme dozlatova. Pak maso vrátíme do pánve a zalijeme horkým vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme cca 30 minut. V polovině doby kotlety obrátíme. |
2 Hotovo | Oloupeme brambory, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a pod pokličkou uvaříme doměkka. Bylinky opláchneme, osušíme a rozsekáme na cimpr campr. Z uvařených brambor slijeme vodu, doplníme máslem a bylinkami a rozšťoucháme. |
3 Hotovo | K měkkým kotletkám přidáme kus másla a necháme rozpustit. Chceme-li hladkou šťávičku, přecedíme ji. |