0 0
Pšeničný chléb z droždí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pšeničný chléb z droždí

Trendy:
  • Top recepty

Do těsta jsem použila jablečný ocet s výrazným aroma vlašských ořechů, který mu dal skvělou chuť.

  • 160 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Toto množství je na menší bochníček tak pro 3 lidi.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Droždí necháme odstát při pokojové teplotě. Potom jej rozdrobíme do vlažné vody a přidáme cukr. Promícháme a necháme vzejít kvásek. V míse promícháme obě mouky se solí, kmínem a fenyklem. Přilijeme kvásek, přikápneme olej a ocet a zaděláme tvárné těsto. Ideálně v kuchyňském robotu, aby se důkladně propracovalo. Jinak musíme vsadit na svoji sílu. Když je těsto zadělané, přisypeme semínka a nahrubo podrcené ořechy a zapracujeme do těsta. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě půl hodiny kynout.

2
Hotovo

Potom těsto opět důkladně propracujeme a uděláme z něj bochánek. Těsto vždy při muchlování podsypáváme moukou. Pokud máme ošatku, poctivě jí vysypeme moukou a bochánek do ní odložíme. Pokud ošatku nemáme, odložíme jej na pomoučený pečící papír a s ním do nějaké menší misky, aby si podržel tvar bochánku. Opět přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Pak jej opatrně překlopíme na plech na pečící papír.

3
Hotovo

Vložíme do trouby rozpálené na 200 st. C a 10 minut předpečeme. Po 10. minutách stáhneme teplotu na 180 st. C, vedle chleba položíme plecháček naplněný trochou horké vody a pečeme dalších 25-30 minut. Ještě horký chléb potřeme mašlovačkou vodou z plecháčku. Necháme vystydnout na mřížce a krájíme po vychladnutí. Pokud z něj něco zbyde, zabalíme do čisté utěrky a uložíme v chlebníku.

4
Hotovo

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí pečeně s karlovarským knedlíkem a červeným kysaným zelím
další
Banana bread – banánový chlebíček
předchozí
Krůtí pečeně s karlovarským knedlíkem a červeným kysaným zelím
další
Banana bread – banánový chlebíček

Přidejte svůj komentář