Ingredience
Ryba
- 2 filety pstruh lososovitý
- 20 g máslo
- citrón
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Hranolky
- 1 velká červená řepa
- 0,5 celer
- tymián
- sůl
- citrónová šťáva
- olivový olej
A ještě
- 0,5 avokádo
- citrónová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že si oloupeme a nakrájíme na hranolky celer a červenou řepu. Zakápneme olivovým olejem, citrónovou šťávou, osolíme a přidáme odrhnutý čerstvý tymián. Promícháme, aby byly všechny hranolky obalené olejem a necháme v lednici aspoň hodinu odstát. Potom upečeme v troubě rozpálené na 190 st. C dozlatova, cca 25-30 minut. |
2 Hotovo | Rybu vydatně pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme do rozpálené trouby na cca 9 minut. Minutu před koncem pečení poklademe kousky másla. |
3 Hotovo | Avokádo rozmačkáme vidličkou, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. |