Ingredience
Ryba
- 2 filety pstruh lososovitý
- 2 košaté větvičky tymián
- 1 citrón
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžíce máslo
Příloha
- 8 menší brambory
- kmín
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme (nové jen omyjeme kartáčkem pod vodou), rozkrájíme na měsíčky a nasypeme na plech na pečící papír. Pokapeme olejem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 15 minut, až začnou brambory lehce růžovět. Pak k nim vložíme plech s rybou a pečeme dalších 15 minut. |
2 Hotovo | Rybu omyjeme, osušíme papírovými utěrkami. Pokapeme citrónovou šťávou a olivovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme na plech na pečící papír. Obložíme natrhanými větvičkami tymiánu a pečeme s bramborami. Před koncem pečení plátky potřeme trochou másla. |