1 0
Ptáčci z kynutého těsta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g polohrubá mouka
150 g špaldová mouka celozrnná
140 ml vlažná voda
1 lžička cukr
3 lžíce olivový olej
3 g droždí sušené
1 ks vejce
0,5 lžičky sůl
A ještě
100 ml olivový olej
60 g parmazán
3 stroužky česnek
tymián
špetka sůl
čerstvě mletý pepř

Ptáčci z kynutého těsta

Nezapomeňte, že česnek je po připálení hořký. Nesnažte se teda z vašich ptáčků upéct havrany :)

  • 90 min
  • Porcí: 8
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vlažné vody nasypeme cukr a droždí. Necháme chvilku odstát. Smícháme mouku se solí, přilijeme vodu s droždím, vejce a olej. Zpracujeme hladké měkké těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu nakynout.

2
Hotovo

Nakynuté těsto rozdělíme na dvě části a každou vyválíme na kruhovou placku. Rádýlkem každou placku rozkrájíme na 8 výsečí.

3
Hotovo

Strouhaný sýr smícháme s olivovým olejem, prolisovaným česnekem, odraným tymiánem, pepřem a solí. Vykrájené výseče pokládáme přes muffinové formičky (ideálně silikonové, ty se nemusí vymazávat) tak, aby špička - budoucí hlavička na jedné straně přesahovala přes okraj a ocásek přes druhý okraj. Tělíčko vmáčkneme dovnitř muffinové formičky. Konec ocásků nastříháme nůžkami na centimetrové kousky.

4
Hotovo

Celé ptáčky potřeme vydatně sýrovo-česnekovou směsí a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme dozlatova, cca 18 minut.

5
Hotovo

Tělíčka ptáčků následně plníme oblíbenou pomazánkou. Pokud tápete, koukněte do naší kategorie pomazánek, kde jich najdete víc než dost :)

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Slaný jarní cheesecake
další
Mrkvičky z listového těsta plněné vajíčkovou pomazánkou
předchozí
Slaný jarní cheesecake
další
Mrkvičky z listového těsta plněné vajíčkovou pomazánkou

Přidejte svůj komentář