0 0
Pyré z pečených paprik

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
5 ks silnostěnná červená paprika
1 lžíce sezamový olej
cca 1 lžíce limetová šťáva
lahůdková cibulka
čerstvý koriandr
sůl

Pyré z pečených paprik

Trendy:
  • Vegetariánské

Paprika je z pohledu historie v našich končinách ještě mladá holka. Dostala se k nám do Evropy ze Střední Ameriky až během 19. století.

  • 45 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Papriky omyjeme a v záhybech překrojíme, takže nám vzniknou z každé papriky 3 díly. Odstraníme semínka. Kousky vyskládáme na plech na pečící papír hladkou stranou nahoru a upečeme pod grilem, až se na paprikách začnou tvořit černé puchýře a slupka se začne vrásnit. Potom je zabalíme do alobalu a necháme pár minut zapařit.

2
Hotovo

Mírně zchladlé papriky oloupeme pomocí ostrého nožíku. Oloupané kousky dáme do mixéru a rozmixujeme s koriandrem, olejem, solí a limetovou šťávou dohladka. Ozdobíme lahůdkovou cibulkou.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Nakládané čirůvky – houbové zavináče
další
Spaghetti Marinara
předchozí
Nakládané čirůvky – houbové zavináče
další
Spaghetti Marinara

Přidejte svůj komentář