Ingredience
- 5 ks silnostěnná červená paprika
- 1 lžíce sezamový olej
- cca 1 lžíce limetová šťáva
- lahůdková cibulka
- čerstvý koriandr
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Papriky omyjeme a v záhybech překrojíme, takže nám vzniknou z každé papriky 3 díly. Odstraníme semínka. Kousky vyskládáme na plech na pečící papír hladkou stranou nahoru a upečeme pod grilem, až se na paprikách začnou tvořit černé puchýře a slupka se začne vrásnit. Potom je zabalíme do alobalu a necháme pár minut zapařit. |
2 Hotovo | Mírně zchladlé papriky oloupeme pomocí ostrého nožíku. Oloupané kousky dáme do mixéru a rozmixujeme s koriandrem, olejem, solí a limetovou šťávou dohladka. Ozdobíme lahůdkovou cibulkou. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |