Ingredience
- 100 g cizrnakonzerva nebo uvařené
- 6 ks větší rajčata
- 1 palice česnek
- 1 lžička třtinový cukr
- z 1/2 ks limetová šťáva
- čerstvě mletý pepř
- tymián
- olivový olej
- sůl
Na krekry
- 60 g parmazán
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rajčata omyjeme, příčně překrojíme, pokapeme olejem, osolíme a na každou půlku položíme větvičku tymiánu. Palici česneku seřízneme vršek, osolíme, a také pokapeme olejem. Obojí upečeme v troubě. |
2 Hotovo | Upečená rajčata oloupeme, odstraníme tymián a přendáme do vyšší nádoby. Upečené stroužky česneku vydlabeme a přihodíme k rajčatům. Přidáme i cizrnu, limetovou šťávu, cukr a pepř a umixujeme dohladka. |
3 Hotovo | Sýr nastrouháme na jemném struhadle a na pečící papír jej nasypeme do tvaru několika trojúhelníků. Upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 170 st. C. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |