Ingredience
- 150 g čedar
- 150 g ricotta
- 6 tortilla placky
- 3 rajčata
- 2 avokádo
- 1 stroužek česneknebo sušený
- z 0,5 citrónu citrónová šťáva
- čerstvý koriandr
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky, vydlabeme dužinu a dáme do elektrického sekáčku (mixéru nebo vyšší nádoby vhodné pro elektrický ponorný mixér, případně rozmačkáme vidličkou), zakapeme vydatně citrónovou šťávou, přidáme ricottu, rozdrcený česnek, pepř a sůl. Důkladně promísíme. |
2 Hotovo | Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Čedar rozstrouháme na hrubém struhadle. Koriandr posekáme nadrobno. |
3 Hotovo | Pánev vytřeme olejem a přendáme na rozpálenou plotnu. Na dno položíme tortillu, naplníme třetinou avokádového krému, na něj rozložíme plátky rajčete, posypeme čedarem, koriandrem a zakryjeme druhou plackou. Důkladně přimáčkneme po celé ploše. Opečeme dozlatova a pak pomocí dvou obraceček quesadillu převrátíme. Opět přitiskneme po celé ploše a upečeme dozlatova z druhé strany. |
4 Hotovo | Hotovou quesadillu přendáme na prkénko a kolečkem na pizzu rozkrojíme napůl a pak na čtvrtky. Pokračujeme s pečením dalšího kusu. |