0 0
Quesadilla s avokádem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g čedar
150 g ricotta
6 tortilla placky
3 rajčata
2 avokádo
1 stroužek česnek nebo sušený
z 0,5 citrónu citrónová šťáva
čerstvý koriandr
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Quesadilla s avokádem

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Avokádo ihned po rozkrojení pokapeme vydatnou dávkou citrónu, abychom zabránili zhnědnutí.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky, vydlabeme dužinu a dáme do elektrického sekáčku (mixéru nebo vyšší nádoby vhodné pro elektrický ponorný mixér, případně rozmačkáme vidličkou), zakapeme vydatně citrónovou šťávou, přidáme ricottu, rozdrcený česnek, pepř a sůl. Důkladně promísíme.

2
Hotovo

Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Čedar rozstrouháme na hrubém struhadle. Koriandr posekáme nadrobno.

3
Hotovo

Pánev vytřeme olejem a přendáme na rozpálenou plotnu. Na dno položíme tortillu, naplníme třetinou avokádového krému, na něj rozložíme plátky rajčete, posypeme čedarem, koriandrem a zakryjeme druhou plackou. Důkladně přimáčkneme po celé ploše. Opečeme dozlatova a pak pomocí dvou obraceček quesadillu převrátíme. Opět přitiskneme po celé ploše a upečeme dozlatova z druhé strany.

4
Hotovo

Hotovou quesadillu přendáme na prkénko a kolečkem na pizzu rozkrojíme napůl a pak na čtvrtky. Pokračujeme s pečením dalšího kusu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Limetový cheesecake
další
Zelný salát s paprikou
předchozí
Limetový cheesecake
další
Zelný salát s paprikou

Přidejte svůj komentář