Ingredience
- 6 kukuřičné tortilla placky
- 300 ml rajčatová passata
- 255 g konzervované červené fazolenebo uvařené
- 150 g zakysaná smetana
- 100 g tvrdý sýr
- 3 jarní cibulka
- 2 stroužky česnek
- 1 zelená paprika
- oregano
- chilli vločky
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Jarní cibulku a česnek posekáme nadrobno. Fazole vyklopíme na cedník, slijeme, propláchneme čistou vodou a necháme okapat. Papriku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kousky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. |
2 Hotovo | Na větší pánvi rozehřejeme olej a zlehka na něm orestujeme cibulku s česnekem. Přidáme papriku a ještě chvíli opékáme. Pak přisypeme fazole a zalijeme passatou. Okořeníme, osolíme a necháme 3 minuty probublat. Stáhneme z plotny a přimícháme smetanu. |
3 Hotovo | Na jinou pánev, která má průměr minimálně jako tortilla placky, kápneme trochu oleje a rozehřejeme. Na dno položíme placku, rozprotřeme na ní třetinu náplně, na ní navrstvíme po celé ploše třetinu sýra a přiklopíme druhou plackou. Dlaní přimáčkneme. Chvilku pečeme, až spodní placka zezlátne a pomocí dvou širších obraceček (jednu zasuneme pod spodní placku a druhou přidržujeme placku horní) quesadillu obrátíme. Opečeme z druhé strany. Na talíři rozkrájíme kolečkem na pizzu na čtyři díly. Tímto způsobem opečeme i další. |