0 0
Quiche s kopřivovo-špenátovou náplní

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Křehké těsto
260 g špaldová mouka hladká
130 g máslo
30 ml studená voda
1 vejce
sůl
Náplň
300 g mražený špenát
40 g sýr parmazánového typu
2 vejce
1 miska kopřiva
1 šlehačka
sýr brie
sůl

Quiche s kopřivovo-špenátovou náplní

Trendy:
  • Vegetariánské

Kopřiva je super bylinka
na jarní únavu.

  • 65 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Křehké těsto

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Studené máslo nakrájíme na kostičky a rychle smícháme s moukou a špetkou soli. Ideálně v kuchyňském robotu, abychom máslo nezahřívali rukama. Přidáme vodu a vejce a opravdu rychle zpracujeme příjemně pevné těsto, ve kterém jsou ještě patrné kousky másla. Zabalíme do mikroténu a necháme půl hodiny odpočinout v lednici. Poté natlačíme do máslem vymazané koláčové formy (nebo formy vyložené pečícím papírem). Okraje vytáhneme do 2 cm výšky. Dno propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem, zatížíme suchými fazolemi a předpečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 15 minut.

2
Hotovo

Špenát necháme povolit a smícháme s posekanými kopřivami. Vejce rozkvedláme ve šlehačce a přidáme ke špenátu. Přisypeme jemně nastrouhaný sýr a osolíme. Předpečený korpus necháme chvíli zchladnout a poté jej naplníme připravenou směsí. Brie rozkrájíme na plátky a ozdobíme jimi povrch koláče. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 30 minut, dokud nezačne sýr zlátnout.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Toustíky s pomazánkou z ředkviček a medvědího česneku
další
Brokolicová polévka
předchozí
Toustíky s pomazánkou z ředkviček a medvědího česneku
další
Brokolicová polévka

Přidejte svůj komentář