0 0
Quiche s lososem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Quiche s lososem

Quiche - "kyš" je tradiční slaný koláč pocházející z Francie.

  • 55 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Koláčová forma o průměru 26 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Aspoň hodinu předem si připravíme křehké těsto. Studené máslo nakrájíme na kousky a smícháme s moukou, solí, vejcem a studenou vodou. Nejlépe v robotu, abychom máslo zbytečně nezahřívali dlaněmi. Pracujeme velmi rychle, aby si máslo udrželo svoji pevnost a ještě nějaké malé shluky tuku v těstě. Hotové těsto zabalíme do fresh fólie nebo mikroténu a uložíme do lednice.

2
Hotovo

Odleželé těsto rozválíme na placku a vložíme do koláčové formy vymazané máslem tak, abychom vytvořili cca 2 cm okraje. Dno propícháme vidličkou, překryjeme pečícím papírem a na něj vysypeme suchý hrách nebo fazole, čímž dno zatížíme. Předpečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 15 minut. Pak korpus vytáhneme z trouby a odstraníme papír s fazolemi (ty necháme vystydnout a uschováme na příště - k použití už pouze jako "těžítko").

3
Hotovo

Lososa rozkrájíme na kousky a rozložíme pravidelně po dně koláče. Cibulku omyjeme, celou nakrájíme a nasypeme jí na rybu. Rozkrájíme také lístky medvědího česneku a rozložíme na koláč. Sýr nalámeme na kousky a taky rozložíme po koláči. Vejce rozkvedláme se smetanou a sušeným česnekeme a nalijeme na koláč. Rajčátka rozkrájíme na čtvrtiny a rozložíme navrch.

4
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Obědová shakshuka
další
Krůtí roládky
předchozí
Obědová shakshuka
další
Krůtí roládky

Přidejte svůj komentář