0 0
Quiche s modrým sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Na koláčovou formu o průměru 28 cm
260 g hladká mouka
130 g máslo
30 ml studená voda
1 ks vejce
špetka sůl
Náplň
200 g zakysaná smetana
150 g modrý plísňový sýr
20 g parmazán
2 lžíce mléko
2 ks vejce
2 ks rajčata
1 ks lahůdková cibulka
sůl
čerstvě mletý pepř

Quiche s modrým sýrem

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

První slaný koláč upekl ve Francii jistý pekař
už v 16. století. Tenkrát byl
ale z chlebového těsta se slaninou a vejci.

  • 1 a půl hodiny
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na koláčovou formu o průměru 28 cm

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z mouky, másla, vejce, vody a soli zaděláme těsto. Pracujeme rychle, moc se s ním nemazlíme. Ideálně jej umícháme v kuchyňském robotu, abychom jej zbytečně neohřívali dlaněmi. Zpracované těsto zabalíme do fresh fólie nebo mikroténového sáčku a necháme odpočinout v lednici alespoň 1 hodinu. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Po zchladnutí těsto rozválíme na kuchyňské lince do kruhu velikosti formy a namačkáme jej dovnitř. Propícháme na několika místech vidličkou, položíme přes něj pečící papír a zatížíme syrovým hrachem, fazolemi nebo čočkou. Předpečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 15 minut. Korpus necháme zchladnout a luštěniny uschováme v papírovém sáčku na příště.

2
Hotovo

Na zchladlý korpus nasypeme nadrobený nebo nahrubo nastrouhaný sýr, poklademe plátky rajčat (předem zakrojená, spařená vroucí vodou a oloupaná), posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou a zalijeme směsí zakysané smetany, mléka, vajec, nahrubo drceného pepře a malé špetičky soli (sýry jsou slané). Posypeme jemně strouhaným sýrem parmazánového typu a dopečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dalších cca 25 minut. Podáváme horký, vlažný nebo klidně i studený.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vepřové plátky s cibulovou omáčkou a rösti
další
Bramborové knedlíky
předchozí
Vepřové plátky s cibulovou omáčkou a rösti
další
Bramborové knedlíky

Přidejte svůj komentář