Ingredience
Quinoa
- 400 ml voda
- 200 g quinoa
- 1 kostka zeleninový bio bujón
Zeleninová směs
- 250 g cuketa
- 3 stroužky česnek
- 1 ks červená paprika
- 1 velké rajče
- 1 velká, včetně zelené části lahůdková cibulka
- chilli paprička
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Na ozdobu
- parmazán
- kvalitní olej
- bylinky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Quinou zalijeme studenou vodou a necháme 10 minut odstát. Vodu slijeme pomocí cedníku a ještě vydatně propláchneme studenou vodou. Překlopíme do kastrolu, zalijeme 400 ml čisté studené vody, přikryjeme pokličkou, přidáme rozdrobený bujón, pořádně rozmícháme, přivedeme k varu a vaříme mírně 10 minut. Po této době se voda vyvaří a quinoa bude uvařená na skus. Ještě jí lžící trochu načechráme. |
2 Hotovo | Cuketu podélně rozkrojíme napůl a ještě na čtvrtiny. Ty rozkrájíme na slabé plátky. Papriku rozkrájíme na kousky a cibulku taky. Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme také na kousky. Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme ho na pánvi, dokud nezačně chytat béžovou barvu. |
3 Hotovo | K orestovanému česneku přidáme cuketu, krátce opečeme a přidáme papriku a cibulku. Osolíme, opepříme, okořeníme chilli a přihodíme rajče. Podusíme asi 5 minut. |
4 Hotovo | Porce na talíři posypeme nastrouhaným sýrem, posekanými bylinkami a pokapeme olejem. |