Ingredience
- 300 g čistých plodnic hlíva ústřičná
- 50 g mražený hrášek
- 5 kuliček nové koření
- 3 ks bobkový list
- 3 stroužky česnek
- 3 ks rajčata
- 1 ks mrkev
- 1 velká cibule
- 1 řapík řapíkatý celer
- 1 ks i se zelenou částí lahůdková cibulka
- 1 dl bílé víno
- 1 ks chilli paprička
- 1 kostka zeleninový bio bujón
- 1 lžíce Hraška na zahušťování
- kousek velikosti mrkve celer
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
- na ozdobu petrželka
Příloha
- brambory
- kmín
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlívě odkrájíme tuhé nožičky a plodnice nakrájíme na kousky. Lahůdkovou cibulku, řapík celeru, cibuli a česnek taky nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme. |
2 Hotovo | V kastrolu na troše oleje orestujeme mrkev s celerem. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek a restujeme dorůžova. Zalijeme vínem a necháme vypařit. Přilijeme trochu vody, přidáme koření, rozdrobený bujón, pokrájenou hlívu, lahůdkovou cibulku, řapíkatý celer a rajčata. Osolíme a dusíme pod pokličkou pár minut. Přisypeme hrášek a přilijeme asi deci vody s rozkvedlanou Hraškou. Promícháme a chviličku ještě povaříme. |
3 Hotovo | V mezičase si uvaříme v osolené a okmínované vodě brambory. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |