0 0
Ragú z hlívy ústřičné

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g čistých plodnic hlíva ústřičná
50 g mražený hrášek
5 kuliček nové koření
3 ks bobkový list
3 stroužky česnek
3 ks rajčata
1 ks mrkev
1 velká cibule
1 řapík řapíkatý celer
1 ks i se zelenou částí lahůdková cibulka
1 dl bílé víno
1 ks chilli paprička
1 kostka zeleninový bio bujón
1 lžíce Hraška na zahušťování
kousek velikosti mrkve celer
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
na ozdobu petrželka
Příloha
brambory
kmín
sůl

Ragú z hlívy ústřičné

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Hlívě ústřičné by spíš slušel název hlíva zázračná. Je to houba zdraví, vitality a věčného mládí.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlívě odkrájíme tuhé nožičky a plodnice nakrájíme na kousky. Lahůdkovou cibulku, řapík celeru, cibuli a česnek taky nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme.

2
Hotovo

V kastrolu na troše oleje orestujeme mrkev s celerem. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek a restujeme dorůžova. Zalijeme vínem a necháme vypařit. Přilijeme trochu vody, přidáme koření, rozdrobený bujón, pokrájenou hlívu, lahůdkovou cibulku, řapíkatý celer a rajčata. Osolíme a dusíme pod pokličkou pár minut. Přisypeme hrášek a přilijeme asi deci vody s rozkvedlanou Hraškou. Promícháme a chviličku ještě povaříme.

3
Hotovo

V mezičase si uvaříme v osolené a okmínované vodě brambory.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cuketové chipsy s kešunézou
další
Červené smoothie z mandlového mléka
předchozí
Cuketové chipsy s kešunézou
další
Červené smoothie z mandlového mléka

Přidejte svůj komentář