Ingredience
- 500 g mleté hovězí masomůže být i vepřové nebo jehněčí
- 200 ml rajčatové pyré
- 100 ml bílé víno
- 150 ml zeleninový vývarnebo 1 bio bujón rozpuštěný ve vodě
- 3 česnek
- 2 větvičky rozmarýna
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 řapík řapíkatý celer
- kus celer
- tymián
- chilli koření
- sůl
- olej
A ještě
- 5 brambory
- 30 g máslo
- 20 g parmazán
- 150 ml mléko
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme změklé máslo a necháme rozpustit. Přilijeme horké mléko a rozšťoucháme. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný sýr. |
2 Hotovo | V mezičase ve velké pánvi zesklovatíme cibuli s česnekem a přisypeme na kostičky nakrájenou zeleninu. Orestujeme. Až začne vonět, přilijeme víno a vydusíme. Přidáme maso, vařečkou rozšťoucháme, aby se nám neudělaly velké hrudky. Potom přidáme trochu soli, odranou rozmarýnu z jedné větvičky, chilli koření, tymián a taky rajčatové pyré a vývar. Přiklopíme pokličkou a cca 20 minut podusíme. Ochutnáme a případně přisolíme. |
3 Hotovo |