0 0
Ragú z mletého masa zapečené s bramborovým pyré

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g mleté hovězí maso může být i vepřové nebo jehněčí
200 ml rajčatové pyré
100 ml bílé víno
150 ml zeleninový vývar nebo 1 bio bujón rozpuštěný ve vodě
3 česnek
2 větvičky rozmarýna
1 cibule
1 mrkev
1 řapík řapíkatý celer
kus celer
tymián
chilli koření
sůl
olej
A ještě
5 brambory
30 g máslo
20 g parmazán
150 ml mléko
sůl

Ragú z mletého masa zapečené s bramborovým pyré

Trendy:
  • Masožrout
Kuchyně:

    Zapečené ragú s bramborovým pyré je variace na anglický "Shepard´s pie" nebo "Cottage pie" - ovčácký koláč.

    • 90 min
    • Porcí: 4
    • Středně náročné

    Ingredience

    • A ještě

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme změklé máslo a necháme rozpustit. Přilijeme horké mléko a rozšťoucháme. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný sýr.

    2
    Hotovo

    V mezičase ve velké pánvi zesklovatíme cibuli s česnekem a přisypeme na kostičky nakrájenou zeleninu. Orestujeme. Až začne vonět, přilijeme víno a vydusíme. Přidáme maso, vařečkou rozšťoucháme, aby se nám neudělaly velké hrudky. Potom přidáme trochu soli, odranou rozmarýnu z jedné větvičky, chilli koření, tymián a taky rajčatové pyré a vývar. Přiklopíme pokličkou a cca 20 minut podusíme. Ochutnáme a případně přisolíme.

    3
    Hotovo

    Pekáček nebo malé zapékací misky vymažeme olejem a rozprostřeme do nich masovou směs. Na ní navrstvíme bramborovou kaši a rozetřeme. Ozdobíme rozmarýnou a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 20 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Sýrová frittata
    další
    Rychlý hummus
    předchozí
    Sýrová frittata
    další
    Rychlý hummus

    Přidejte svůj komentář