0 0
Rajčata zapečená se zelenou strouhankou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
10 ks rajčata vyzrálých
50 g parmazán
2 lžíce strouhanka
velká hrst bazalka
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Rajčata zapečená se zelenou strouhankou

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kvůli dobrému parmazánu se musí kravičky pěkně ohánět.
Na výrobu 1 kila sýra je prý totiž potřeba 16 litrů mléka.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rajčatům ostrým nožem vydloubneme bubáky. Odkrojíme horní část, na pečící plech položíme pečící papír a rajčata na něj položíme bubákovou stranou dolů.

2
Hotovo

Strouhanku smícháme se strouhaným sýrem a posekanou bazalkou. Na rajčata navrstvíme zelenou strouhanku, posolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.

3
Hotovo

Upečeme v troubě pod grilem vyhřátým na 190 st. C dozlatova, cca 15 minut.

4
Hotovo

Uvařeno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Čokoládová roláda s višněmi
další
Rajčatový salát
předchozí
Čokoládová roláda s višněmi
další
Rajčatový salát

Přidejte svůj komentář