Ingredience
Polévka
- 750 g rajčataplně vyzrálá
- 5 kuliček nové koření
- 3 ks bobkový list
- 2 ks zeleninové bio polévkové kořenínebo zeleninový vývar
- 1 ks cibule
- 1 lžíce máslo
- tymiánčerstvý
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- cukr
- citrónová šťáva
Knedlíčky
- 100 g parmazánnebo Grana Padano
- 30 g dětská krupička
- 20 g pšeničné otrubynebo strouhanku
- 1 ks vejce
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli rozkrájíme na kostičky a osmažíme jí v kastrolu na másle dorůžova. Přidáme na kousky rozkrájená, vroucí vodou spařená a oloupaná, rajčata. Tymián, bobkový list a nové koření zabalíme do kousku gázy a zavážeme bílou nití. Tento balíček vložíme do rajčat. Není to sice nutné, ale ulehčí nám to na konci přípravy práci s odstraněním koření z polévky. Přidáme i bujón a pepř. Chvilku restujeme, pak zalijeme asi litrem horké vody a vaříme přibližně 15 minut. |
2 Hotovo | Vytáhneme balíček s kořením a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Jsou-li rajčata nevýrazné chuti, můžeme ještě doladit citrónovou šťávou, cukrem a solí. |
3 Hotovo | V mezičase si nastrouháme sýr, smícháme s vejcem, solí, otrubami, krupičkou a pepřem. Lžičkou nabíráme husté těstíčko a koulíme kuličky (cca 16 ks). Vkládáme do vroucí vody a od té doby, co vyplavou na hladinu vaříme 1 minutu. Vaříme je zvlášť a vkládáme až do polévky na talíři. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |