0 0
Rajčatová polévka s pestem a parmazánovým chipsem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
8 středních rajčat rajčata
2 kostky zeleninový bio bujón
1 odměrka jasmínová rýže
1 cibule
dle chuti třtinový cukr záleží na chuti rajčat
chilli koření
tymián
A ještě
60 g sýr parmazánového typu
4 lžičky bazalkové pesto
1 lžíce máslo
olivový olej

Rajčatová polévka s pestem a parmazánovým chipsem

Trendy:
  • Vegetariánské

Bazalkové pesto je směs drcené bazalky, piniových oříšků, parmazánu, česneku, soli
a olivového oleje.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Polévka byla připravena v MioMatu

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Vhodíme do MioMatu. Rajčata nařízeneme, spaříme vroucí vodou a sloupneme slupičku. Vykrájíme "bubáky" a rajčata vhodíme také do MioMatu. Přidáme bujónové kostky nebo zeleninový vývar, propláchnutou rýži a koření. Doplníme vodou mezi rysky "min" a "max", zaklopíme, zapojíme do sítě a stiskneme tlačítko "Mash/Soup". Za 25 minut přístroj zapíská a polévka je hotová.

2
Hotovo

Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 st. C. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a na plech na pečící papír jen rozprostřeme na souvislou placku. Vložíme do trouby a pečeme asi 8 minut. Pak necháme vychladnout a nalámeme.

3
Hotovo

Do hotové horké polévky vhodíme máslo a necháme rozpustit. Rozdělíme jí na talíře, ozdobíme olivovým olejem, nočkem z pesta a kouskem parmazánového chipsu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Italské risotto s tuňákem
další
Špagety se smetanovým špenátem
předchozí
Italské risotto s tuňákem
další
Špagety se smetanovým špenátem

Přidejte svůj komentář