Ingredience
- 8 středních rajčat rajčata
- 2 kostky zeleninový bio bujón
- 1 odměrka jasmínová rýže
- 1 cibule
- dle chuti třtinový cukrzáleží na chuti rajčat
- chilli koření
- tymián
A ještě
- 60 g sýr parmazánového typu
- 4 lžičky bazalkové pesto
- 1 lžíce máslo
- olivový olej
Postup přípravy
Polévka byla připravena v MioMatu
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Vhodíme do MioMatu. Rajčata nařízeneme, spaříme vroucí vodou a sloupneme slupičku. Vykrájíme "bubáky" a rajčata vhodíme také do MioMatu. Přidáme bujónové kostky nebo zeleninový vývar, propláchnutou rýži a koření. Doplníme vodou mezi rysky "min" a "max", zaklopíme, zapojíme do sítě a stiskneme tlačítko "Mash/Soup". Za 25 minut přístroj zapíská a polévka je hotová. |
2 Hotovo | Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 st. C. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a na plech na pečící papír jen rozprostřeme na souvislou placku. Vložíme do trouby a pečeme asi 8 minut. Pak necháme vychladnout a nalámeme. |
3 Hotovo | Do hotové horké polévky vhodíme máslo a necháme rozpustit. Rozdělíme jí na talíře, ozdobíme olivovým olejem, nočkem z pesta a kouskem parmazánového chipsu. |