Ingredience
- 200 g Gouda
- 40 g majolka
- 40 g bílý jogurt
- 30 g dýňová semínka
- 7 rajčata
- 2 stroužky česnek
- 1 plná lžička kremžská hořčice
- hrst čerstvá bazalka
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rajčata omyjeme, osušíme, přepůlíme a odstraníme bubáky. Pokud budou hodně šťavnatá, odstraníme semínka. Půlky překrojíme na tři díly a ty příčně taky na tři díly. Přesypeme do mísy. Česnek oloupeme, rozmáčkneme plochou nože a posekáme. Bazalku nakrájíme na kousky. Do pánve kápneme trochu olivového oleje, rozehřejeme a na oleji zpěníme česnek. Přisypeme bazalku a chviličku restujeme. Přelijeme k rajčatům. |
2 Hotovo | Majolku promícháme s jogurtem, hořčicí a trochu osolíme. Přimícháme k rajčatům. Nasucho opražíme dýňová semínka a salát jimi posypeme. |