0 0
Rajská omáčka s masovými koulemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Masové koule
200 g mleté hovězí maso
sůl
čerstvě mletý pepř
Omáčka
200 ml rajčatové pyré
120 g rajský protlak
6 kuliček nové koření
6 kuliček pepř
2 snítky tymián
2 listy bobkový list
1 ks rajče
1 ks cibule
sůl
olej
dle potřeby cukr
dle potřeby citrónová šťáva

Rajská omáčka s masovými koulemi

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

Typická omáčka české kuchyně.

  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Masové koule

  • Omáčka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso osolíme, opepříme a ukoulíme z něj kuličky. Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme jí na oleji. Vložíme kuličky a zprudka ze všech stran opečeme. Přihodíme koření a bylinky, rajče, osolíme, zalijeme asi 2 dl vody rozmíchané s pyré a protlakem. Troubu rozehřejeme na 180 st. C a cca 30 minut pod pokličkou nebo alobalem pečeme. Můžeme připravit i na sporáku, ale je nutné omáčku často míchat. Dle přání dochutíme případně cukrem a citrónem.

2
Hotovo

Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Snadné makové raw koláčky
další
Tataráček z batátů
předchozí
Snadné makové raw koláčky
další
Tataráček z batátů

Přidejte svůj komentář