Ingredience
Masové koule
- 200 g mleté hovězí maso
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Omáčka
- 200 ml rajčatové pyré
- 120 g rajský protlak
- 6 kuliček nové koření
- 6 kuliček pepř
- 2 snítky tymián
- 2 listy bobkový list
- 1 ks rajče
- 1 ks cibule
- sůl
- olej
- dle potřeby cukr
- dle potřeby citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso osolíme, opepříme a ukoulíme z něj kuličky. Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme jí na oleji. Vložíme kuličky a zprudka ze všech stran opečeme. Přihodíme koření a bylinky, rajče, osolíme, zalijeme asi 2 dl vody rozmíchané s pyré a protlakem. Troubu rozehřejeme na 180 st. C a cca 30 minut pod pokličkou nebo alobalem pečeme. Můžeme připravit i na sporáku, ale je nutné omáčku často míchat. Dle přání dochutíme případně cukrem a citrónem. |
2 Hotovo | Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží. |