Ingredience
- 500 g rajčatav plné zralosti
- 200 ml rajčatové pyré
- 5 kuliček nové koření
- 3 ks bobkový list
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 kostka zeleninový bio bujón
- 1 lžíce máslo
- sůl
- mletý pepř
- tymián
Zavářka
- polévkové těstoviny
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli rozkrájíme na kostičky a osmažíme jí v kastrolu na másle dorůžova. Přidáme prolisovaný česnek. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme do kastrolu. Tymián, bobkový list a nové koření vložíme do kousku gázy a zavážeme bílou nití. Tento balíček vložíme do rajčat. Není to sice nutné, ale ulehčí nám to následné odstranění koření z polévky :P. Přidáme i bujon, rajčatové pyré, sůl a pepř. Chvilku restujeme, pak zalijeme asi litrem horké vody a vaříme přibližně 15 minut. Vytáhneme balíček s kořením a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Jsou-li rajčata nevýrazné chuti, můžeme ještě doladit citrónovou šťávou. |
2 Hotovo | V mezičase si ve vedlejším kastrůlku uvaříme těstovinovou zavářku s kapkou olivového oleje a přidáme do polévky až na talíři. |