Ingredience
- 600 g vařené bramboryvarný typ A nebo B
- 250 ml hovězí vývarpříp. kuřecí
- 6 malé kyselé okurky Cornichons
- 2 lžíce olejkvalitní, nevýrazné chuti
- 1,5 lžíce vinný ocet
- 1 lahůdková cibulkazelená část
- 1 zarovnaná lžička dijonská hořčice
- 0,5 červená cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vybereme brambory, které jsou spíš menší a stejně velké, aby se uvařily rovnoměrně. Neloupeme, vaříme ve slupce. Cca 30 minut. Co nejteplejší je oloupeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Přesypeme do misky. Cibuli nakrájíme na tenké proužky a zelenou část jarní cibulky na kousky. Okurčičky na kolečka a vše přidáme k bramborám. |
2 Hotovo | Hovězí vývar zahřejeme, promícháme se solí, čerstvě mletým pepřem, vinným octem a hořčicí a metličkou vyšleháme. Chuť by měla být výrazná, brambory jí ještě zjemní. Horký vývar přelijeme přes teplé brambory a zlehka promícháme. Necháme aspoň půl hodiny odstát a můžeme podávat. |