0 0
Rakouský bramborový salát

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g vařené brambory varný typ A nebo B
250 ml hovězí vývar příp. kuřecí
6 malé kyselé okurky Cornichons
2 lžíce olej kvalitní, nevýrazné chuti
1,5 lžíce vinný ocet
1 lahůdková cibulka zelená část
1 zarovnaná lžička dijonská hořčice
0,5 červená cibule
sůl
čerstvě mletý pepř

Rakouský bramborový salát

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty

Salát můžeme pokapat také dýňovým olejem.

  • 35 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vybereme brambory, které jsou spíš menší a stejně velké, aby se uvařily rovnoměrně. Neloupeme, vaříme ve slupce. Cca 30 minut. Co nejteplejší je oloupeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Přesypeme do misky. Cibuli nakrájíme na tenké proužky a zelenou část jarní cibulky na kousky. Okurčičky na kolečka a vše přidáme k bramborám.

2
Hotovo

Hovězí vývar zahřejeme, promícháme se solí, čerstvě mletým pepřem, vinným octem a hořčicí a metličkou vyšleháme. Chuť by měla být výrazná, brambory jí ještě zjemní. Horký vývar přelijeme přes teplé brambory a zlehka promícháme. Necháme aspoň půl hodiny odstát a můžeme podávat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Quiche se žampióny
další
Grilovaná krkovice v meruňkové marinádě
předchozí
Quiche se žampióny
další
Grilovaná krkovice v meruňkové marinádě

Přidejte svůj komentář