Ingredience
- 250 g chlazené ravioly plněné sýrem
- 60 g kešu natural
- 60 g šlehačka
- 20 g sýr parmazánového typu
- 3 stroužky česnek
- 2 lahůdková cibulka
- 1 svazek medvědí česnek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Česnek oloupeme, stroužky rozmáčkneme nožem a drobně posekáme. Nahrubo posekáme také kešu. Cibulku rozkrájíme na kolečka. Rajčata zbavíme bubáků a rozkrájíme na kousky. Medvědí česnek pokrájíme na proužky. Na sporák dáme vařit osolenou vodu na ravioly. Do vroucí vody ravioly nasypeme a vaříme dle návodu, nejčastěji to bývají 3 minuty. |
2 Hotovo | Do větší pánve nalijeme trochu olivového oleje, rozpálíme a nasypeme do ní kešu oříšky. Když je trochu opečeme přihodíme česnek. Ve chvíli, kdy se začne barvit dorůžova, přisypeme rajčata, zahřejeme, osolíme, opepříme a když lehce zavadnou, přisypeme cibulku. Minutu probubláme a přilijeme šlehačku. Další minutu zahříváme, přihodíme medvědí česnek a hned stáhneme z plotny. |
3 Hotovo | Slijeme vodu z uvařených raviol a nasypeme je do pánve s omáčkou. Promícháme, aby se všechny obalily omáčkou. Na talířích posypeme strouhaným parmazánem. |