0 0
RAW chlebové placičky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

150 g pohanka
150 g slunečnicová semínka
150 g lněné semínko
2 lžíce lahůdkové sušené droždí
1 lžíce jablečný ocet
1 lžíce kukuřičný sirup
1 lžička drcený kmín
3 snítky tymián příp. jiné bylinky
dle chuti sůl

RAW chlebové placičky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • RAW Recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Před přidáním bylinek můžete těsto rozdělit na několik dílů a do každého přidat jinou bylinku.

  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pohanku, slunečnici a len namočíme každé zvlášť minimálně na 6 hodin do chladné vody. Vody dáme tolik, aby byla každá ingredience sotva potopená. Případně pak vodu zase dolijeme. Zvlášť důležité je to u lnu. Ten nesmíme přelít. Veškerou vodu vsákne a budoucí těsto by bylo zbytečně moc řídké.

2
Hotovo

Nacucaný len vyklopíme do větší misky a přidáme slitá a propláchnutá semínka slunečnice. Pohanku slijeme, propláchneme a zkusíme jí v mixéru rozmixovat. Pokud nevlastníte výkonný mixér na raw stravu (my taky ne :D), je to celkem honička. Pomletou pohanku přidáme do misky. Ochutíme droždím, kmínem, sirupem, octem, odraným tymiánem a trochou soli. Důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily. Ochutnáme, jestli je chuť dle našich představ.

3
Hotovo

Kdo má speciální sušičku na raw food, udělá placičky přímo do ní. Nemám s ní bohužel zkušenosti. My ostatní vezmeme pečící papír, dáme na plech a na něj lžící tvoříme větší placičky, silné přibližně půl centimetru. Vyjde to asi na 30 plátků - 3 plechy. Vložíme je nad sebe do trouby, ideálně horkovzdušné a sušíme při 40 stupních asi 8 hodin.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zeleninový salát s černou čočkou
další
Kuřecí paprikové tajemství mé babičky
předchozí
Zeleninový salát s černou čočkou
další
Kuřecí paprikové tajemství mé babičky

Přidejte svůj komentář