Ingredience
- 150 g pohanka
- 150 g slunečnicová semínka
- 150 g lněné semínko
- 2 lžíce lahůdkové sušené droždí
- 1 lžíce jablečný ocet
- 1 lžíce kukuřičný sirup
- 1 lžička drcený kmín
- 3 snítky tymiánpříp. jiné bylinky
- dle chuti sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Pohanku, slunečnici a len namočíme každé zvlášť minimálně na 6 hodin do chladné vody. Vody dáme tolik, aby byla každá ingredience sotva potopená. Případně pak vodu zase dolijeme. Zvlášť důležité je to u lnu. Ten nesmíme přelít. Veškerou vodu vsákne a budoucí těsto by bylo zbytečně moc řídké. |
2 Hotovo | Nacucaný len vyklopíme do větší misky a přidáme slitá a propláchnutá semínka slunečnice. Pohanku slijeme, propláchneme a zkusíme jí v mixéru rozmixovat. Pokud nevlastníte výkonný mixér na raw stravu (my taky ne :D), je to celkem honička. Pomletou pohanku přidáme do misky. Ochutíme droždím, kmínem, sirupem, octem, odraným tymiánem a trochou soli. Důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily. Ochutnáme, jestli je chuť dle našich představ. |
3 Hotovo | Kdo má speciální sušičku na raw food, udělá placičky přímo do ní. Nemám s ní bohužel zkušenosti. My ostatní vezmeme pečící papír, dáme na plech a na něj lžící tvoříme větší placičky, silné přibližně půl centimetru. Vyjde to asi na 30 plátků - 3 plechy. Vložíme je nad sebe do trouby, ideálně horkovzdušné a sušíme při 40 stupních asi 8 hodin. |