Ingredience
Korpus
- 1 hrnek datle2 dl
- 1 hrnek strouhaný kokos
- 2 lžíce kokosový olej
- 2 lžičky kakaoraw kvalita
Náplň
- 1 hrnek strouhaný kokos
- 1 hrnek mák
- 1 hrneček brusinky1,5 dl
- 1 hrneček slunečnicová semínka
- 6 ks datle
- 3 lžíce kukuřičný sirup
- 3 ks kyselé jablko
- 2 lžíce kokosový olej
- citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Předem upozorňuju, že pokud nevládne vaše kuchyně silným mixérem, z přípravy tohoto dortíku nebude váš běžný mixér zrovna happy. Můj ponorný, ač celkem výkonný, funěl, potil se a nadával… Nicméně svoji klinickou smrt přežil. |
2 Hotovo | Do oddělených mističek namočíme aspoň na 30 minut datle, brusinky a slunečnici. Smícháme hrnek máku s hrnkem kokosu, důkladně promícháme a umeleme na makovém strojku. |
3 Hotovo | Z namočených datlí oddělíme těch 6, co přijde do náplně a všechny do jedné nakrájíme na malé kousky. Množství bez 6 ks vložíme do vysoké nádoby, přidáme hrnek kokosu, lžíci kokosového oleje (rozehřátého), kakao a rozmixujeme ponorným mixérem. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fresh folii a korpus natlačíme na dno. Necháme ztuhnout v lednici. |
4 Hotovo | Mezitím do stejné vysoké nádoby dáme zbytek pokrájených mandlí, okapané brusinky a slunečnici. Jablka oloupeme, najemno nastrouháme, pokapeme citrónem a přidáme také do nádoby. Přidáme i sirup a lžíci rozpuštěného kokosového oleje. Rozmixujeme ponorným mixérem a nakonec přimícháme rozemletý mák s kokosem. Navrstvíme na ztuhlý korpus, překryjeme okraji folie a rukou upěchujeme. Necháme v lednici zatuhnout. |