0 0
Red Velvet

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 g hladká mouka
240 ml podmáslí
200 g moučkový cukr
120 g máslo
12 g kakao
2 vejce
2 lžičky prášek do pečiva
1 lžička jablečný ocet
1 lžička jedlá soda
1 lžička červené gelové jedlé barvivo
vanilka
střední špetka sůl
Malinový vklad
300 g mražené maliny
60 g cukr krupice
2 plátky želatina
Krém
250 g mascarpone
250 g tučný tvaroh
200 ml šlehačka 40%
70 g moučkový cukr
z 0.5 ks citrónová šťáva
Obmazový krém
200 g máslo
0.75 plechovky Salko
Na ozdobu
6 kuličky Rafaelo
jahody
maliny
borůvky
máta

Red Velvet

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Red Velvet proslavil newyorský hotel Waldorf Astoria už kolem roku 1920, větší slávu získal ale v roce 1943 poté, co byl recept uveden v kuchařce The Joy of Cooking. Ovšem mega hit se
z něj stal v roce 1989 když si "zahrál" ve filmu Ocelové magnólie.

  • 140 min
  • Porcí: 14
  • Středně náročné

Ingredience

  • Malinový vklad

  • Krém

  • Obmazový krém

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce, podmáslí a máslo necháme minimállně hodinu stát na lince, aby dosáhly pokojové teploty. Poté si práci rozdělíme na etapy. A také si předem připravíme dva dortové ráfky o průměru 20 cm, protože těsto je těžké, a tak pečeme ve dvou. Dno vyložíme pečícím papírem a přes něj uchytíme alobal. Vyhřejeme si troubu na spodní/horní ohřev na 170 st. C.

2
Hotovo

1. etapa
Do misky přesijeme mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl a promísíme.

3
Hotovo

2. etapa
Vyšleháme v robotu změklé máslo s cukrem.

4
Hotovo

3. etapa
Do podmáslí dáme červené gelové barvivo a vanilku.

5
Hotovo

Do máslové pěny zašleháme jedno po druhém vejce. Když je směs pěkně nadýchaná, ve třech částech pomalu zašleháme na střídačku moučnou směs a směs tekutou.

6
Hotovo

Pak si rychle smícháme ocet se sodou a velmi svižně vmícháme do těsta. Těsto okamžitě rozdělíme do připravených ráfků a vložíme do vyhřáté trouby (vyhřátá trouba má čekat na těsto, nikoliv těsto na troubu).

7
Hotovo

Pečeme cca 40 minut. Je-li po této době korpus upečený zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed. Bude-li po vytežení suchá, je hotovo. Vyndáme z trouby a necháme cca 10 minut odstát. Pak boky uvolníme špachtlí a horní stranou položíme na mřížku vychladit.

8
Hotovo

Želatinu namočíme do studené vody a necháme zvláčnět. Mražené maliny chviličku podusíme s cukrem, pak stáhneme z plotny a přidáme vymačkanou želatinu. Necháme zhoustnout.

9
Hotovo

Úplně vychladlé korpusy prokrojíme a zvlhčíme džusem nebo chladným ochuceným čajem.

10
Hotovo

Na krém použijeme vše dokonale vychlazené. Do šlehací nádoby vyklopíme mascarpone a tvaroh (pokud máme vaničkový, necháme předem odkapat na cedníku). Zasypeme moučkovým cukrem, ochutíme citrónovou šťávou a předšleháme, aby se vše propojilo. Zalijeme šlehačkou a došleháme dotuha. Šleháme na nejnižší rychlost, abychom měli krém stále pod kontrolou, aby se nám nezdrcnul.

11
Hotovo

Dort je ideální kompletovat v obruči, aby držel perfektní tvar. Na spodní část naneseme krém cukrářským pytlíkem s hladkou špičkou tak, abychom vytvořili vyvýšené okraje. Do vzniklé "vaničky" dáme třetinu malinové směsi. Přiklopíme plátem korpusu a ještě dvakrát zopakujeme. Překryjeme posledním dílem (použijeme ten nejrovnější), přitlačíme dlaní, zakryjeme fresh fólií a necháme v lednici zatuhnout ideálně přes noc.

12
Hotovo

Připravíme si obmazový krém. Změklé máslo vyšleháme třecí metlou v robotu. Když zesvětlá a je nadýchaný, postupně přidáváme Salko a stále šleháme při nízkých obrátkách až získáme hladký sametový krém.

13
Hotovo

Povrch ozdobíme několika "bobečky" krému, na které položíme Rafaelo, aby se s dortem spojily. Kolem vyskládáme ovoce a ozdobíme vrchními lístky máty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mechové dortíčky s mangovým compoté
další
Borůvkový kynutý koláč na plech
předchozí
Mechové dortíčky s mangovým compoté
další
Borůvkový kynutý koláč na plech

Přidejte svůj komentář