Ingredience
Polévka
- 200 g ředkvičky
- 150 g brambory
- 2 ks zeleninový bio bujón
- 2 stroužky česnek
- 1 dl kokosové mléko
- 1 ks cibule
- 1/2 lžičky kurkuma
- 1/2 lžičky římský kmín
- chilli koření
- olej
A ještě
- 30 g dýňová semínka
- 4 ks ředkvičky
- 2 stroužky česnek
- kousek chilli paprička
- olivový olej
- řeřicha
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme je k cibuli. Přidáme také na čtvrtiny nakrájené ředkvičky. Chvilku restujeme a pak zalijeme 1 litrem vroucí vody. Přidáme bujóny, římský kmín, kurkumu a chilli koření. Asi čtvrt hodiny povaříme a potom polévku rozmixujeme. Zjemníme kokosovým mlékem. |
2 Hotovo | Mezitím si na olivovém oleji krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek s plátky ředkviček a kousíčky chilli papričky. Nakonec přisypeme ještě dýňová semínka. Jakmile začnou lupat, stáhneme z ohně. |
3 Hotovo | Polévku rozdělíme na porce, posypeme restovanými ředkvičkami a čerstvou řeřichou. |