0 0
Restovaná krůtí játra

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Krůtí játra
400 g krůtí játra
30 ml bílé víno
10 cherry rajčátka
10 g máslo
3 centimetrové proužky špek
2 stroužky česnek
1 cibule
1 lžíce balzamiko krém černý
sůl
čerstvě mletý pepř
chilli vločky
1 lžíce olej
Americké brambory
6 brambory
1 lžíce olivový olej
1 lžička grilovací koření
pár kapek jablečný ocet

Restovaná krůtí játra

Trendy:
  • Masožrout

Játra jsou zásobárnou celé škály vitamínu B, včetně vitamínu B12. A také vitamínu A a železa.

  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Krůtí játra

  • Americké brambory

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme s brambrami. Omyjeme je, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Namočíme na chvíli do studené vody, pak je osušíme v čisté utěrce. Přesypeme do misky, zakápneme olejem, pokapeme pár kapkami jablečného octa a zasypeme grilovacím kořením. Párkrát prohodíme, aby se všechny kousky obalily a přesypeme buď do horkovzdušné fritézy anebo na plech, budeme-li péct v troubě. V horkovzdušné fritéze pečeme 25 minut při 200 st. C a po cca 8 minutách vždy brambory prohodíme, aby se upekly stejnoměrně. V troubě pečeme cca 35 minut při 190 st. C dozlatova.

2
Hotovo

Pak si očistíme játra od všech tučných kousků a opatrně odstraníme cévky. Špekové hranolky nakrájíme na kostky a dáme je do rozehřáté nepřilnavé pánve. Když pustí tuk do pánve vložíme játra, opepříme a z obou stran opečeme. Přendáme je do pekáčku, který předem nahřejeme v troubě a vložíme do trouby vyhřáté na 120 st. C (teda pokud se tam zrovna nepřipravují brambory).

3
Hotovo

Do pánve kápneme lžíci oleje a vhodíme cibuli pokrájenou na proužky a česnek rozmáčknutý plochou nože. Restujeme do sklovata a zakápneme vínem. Když vysyčí, přidáme přepůlená rajčata, chilli vločky, balzamiko a malou chviličku opékáme. Pak přidáme kus másla na necháme rozpustit. Už nezahříváme. Játra připravenou směsí ozdobíme na talířích.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Müsli tyčinky
další
Rizoto
předchozí
Müsli tyčinky
další
Rizoto

Přidejte svůj komentář