Ingredience
- 400 g kuřecí játra
- 400 g růžičky brokolice
- 30 g mandle
- 30 g máslo
- 3 větvičky tymián
- 0,5 dl bílé víno
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brokolici očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky. Jemně posolíme. Játra očistíme, odblaníme. Mandle nasekáme na větší kousky, můžeme spařit a oloupat, ale není to nutné. Tymián opláchneme. |
2 Hotovo | Do napařovacího hrnce nalijeme trochu vody a na síto rozvrstvíme brokolici. Přikryjeme pokličkou a 8 minut vaříme v páře. Na pánvi nasucho opražíme mandle a vysypeme do mističky. Do pánvičky kápneme 2 lžíce oleje a když se rozpálí, naskládáme do ní játra a přihodíme tymián. Zprudka opečeme z obou stran dozlatova, cca 3 minuty z každé. Opečená játra osolíme, opepříme (ne dřív) a vyndáme na nahřátý talíř. Do výpeku nalijeme víno. Když se část odpaří, přidáme máslo a necháme rozpustit. Šťávičkou polijeme porce na talířích. |
3 Hotovo |