2 0
Restovaná zelenina

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
15 cherry rajčátka
10 žampióny
2 velká rajčata
1 lilek
1 velká cibule
1 malá cuketa
1 větvička rozmarýna
4 stroužky česnek
0,5 žlutá paprika
0,5 červená paprika
0,5 zelená paprika
sojová omáčka
olej
sůl

Restovaná zelenina

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Zeleninu restujeme tak, aby nebyla úplně rozbředlá. Zejména papriky by měly zůstat lehce křupavé.

  • 45 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Všechnu zeleninu omyjeme, odstraníme semínka a slupky. Nakrájíme. Papriky na kusy, lilek a cuketu na plátky, žampióny na čtvrtky a velká rajčata na měsíčky. Stroužky česneku překrájíme podélně napůl. Nakrájené žampióny pokapeme olejem, osolíme, promneme rukama a necháme chvíli odležet.

2
Hotovo

Připravíme si dvě pánve s olejem a jeden velký kastrol s pokličkou. Rozehřejeme troubu na 80 st. C a vložíme do ní zmíněný kastrol. Budeme do něj postupně sypat orestovanou zeleninu, aby nám nevystydla.

3
Hotovo

Na jedné pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na ní na proužky nakrájenou cibuli a česnek. Zároveň přidáme i větvičku rozmarýny. Když cibule zesklovatí, přendáme jí do kastrolu. Rozmarýnu necháme na pánvi. Přisypeme k ní žampiony a restujeme. Když začnou zlátnout, přendáme je k cibuli a do pánve nasypeme papriky. Krátce osmahneme a vyměníme je za cherry rajčátka. Nakonec dáme na pánev měsíčky rajčat a zakápneme sojovkou a trochou oleje. Rozmarýna je stále v pánvi. Tento krok vytvoří jemnou štávičku, která výslednému jídlu dá skvělou chuť. Hotovou také nalijeme do kastrolu.

4
Hotovo

Na druhé pánvi na oleji orestujeme plátky lehounce osolených plátků lilku a cukety. Když se na nich začnou tvořit zlatavé ostrůvky, jsou hotové a připravené přendat do kastrolu. Hotovou zeleninu rozdělíme na talíře a podáváme samotné nebo s pečivem. Směs je ale výborná také do těstovin.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Tvarohové knedlíky s jablky a ořechy
další
Krůtí nudličky se zeleninou ve smetanovo sýrové omáčce
předchozí
Tvarohové knedlíky s jablky a ořechy
další
Krůtí nudličky se zeleninou ve smetanovo sýrové omáčce

Přidejte svůj komentář