Ingredience
- 15 cherry rajčátka
- 10 žampióny
- 2 velká rajčata
- 1 lilek
- 1 velká cibule
- 1 malá cuketa
- 1 větvička rozmarýna
- 4 stroužky česnek
- 0,5 žlutá paprika
- 0,5 červená paprika
- 0,5 zelená paprika
- sojová omáčka
- olej
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Všechnu zeleninu omyjeme, odstraníme semínka a slupky. Nakrájíme. Papriky na kusy, lilek a cuketu na plátky, žampióny na čtvrtky a velká rajčata na měsíčky. Stroužky česneku překrájíme podélně napůl. Nakrájené žampióny pokapeme olejem, osolíme, promneme rukama a necháme chvíli odležet. |
2 Hotovo | Připravíme si dvě pánve s olejem a jeden velký kastrol s pokličkou. Rozehřejeme troubu na 80 st. C a vložíme do ní zmíněný kastrol. Budeme do něj postupně sypat orestovanou zeleninu, aby nám nevystydla. |
3 Hotovo | Na jedné pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na ní na proužky nakrájenou cibuli a česnek. Zároveň přidáme i větvičku rozmarýny. Když cibule zesklovatí, přendáme jí do kastrolu. Rozmarýnu necháme na pánvi. Přisypeme k ní žampiony a restujeme. Když začnou zlátnout, přendáme je k cibuli a do pánve nasypeme papriky. Krátce osmahneme a vyměníme je za cherry rajčátka. Nakonec dáme na pánev měsíčky rajčat a zakápneme sojovkou a trochou oleje. Rozmarýna je stále v pánvi. Tento krok vytvoří jemnou štávičku, která výslednému jídlu dá skvělou chuť. Hotovou také nalijeme do kastrolu. |
4 Hotovo | Na druhé pánvi na oleji orestujeme plátky lehounce osolených plátků lilku a cukety. Když se na nich začnou tvořit zlatavé ostrůvky, jsou hotové a připravené přendat do kastrolu. Hotovou zeleninu rozdělíme na talíře a podáváme samotné nebo s pečivem. Směs je ale výborná také do těstovin. |